Om oss

Örebro Rehabcentrum är Örebros största sjukgymnastmottagning.

ÖRC har ett vårdavtal med ortoped-, neurolog- och reumatologkliniken inom Region Örebro län. Vårdavtalet innebär att remisser från dessa kliniker är prioriterade. Vi tar även emot patienter från primärvården och övriga kliniker. ÖRC har även samarbetsavtal med försäkringsbolag och idrottsföreningar.

Vi har ett gym på 700 kvm där alla kan träna! Vi har både vanlig styrketräningsutrusning och en hel del specialutrustning för specifikträning och rehabilitering.

Vi har hög kompetens på vår personal där flera är specialiserade inom olika områden.

Jag behöver träffa sjukgymnast

Sjukgymnasterna/fysioterapeut gör en skadeanalys och funktionsbedömning. Detta leder till en rehabplan som kan innehålla manuell behandling,rådgivning,träningsuppläggning samt uppföljning

Vårdavtalet innebär att vi i första hand ska erbjuda sjukgymnastik till de patienter som har remiss från ortoped, reumatolog eller neurolog. Tyvärr räknas inte besök hos läkare på vårdcentral in bland de prioriterade. I mån av tid tar vi även emot Dig som har remiss från vårdcentral eller annan klinik, alternativt saknar remiss. Om du vill kan vi sätta upp dig på vår väntelista för patienter utanför vårdavtalet.

Har du skadat dig under motions- eller idrottsutövning kan du vända dig till Motions- och idrottsmottagningen. Klicka här!

Cuffmottagningen

Vi har en axelmottagning där patienter med misstänkt rotatorcuffskada (skada på senplattan som fäster vid ledhuvudet på överarmsbenet) blir undersökta av axelspecialiserad sjukgymnast.

Undersökningen utförs av Sjukgymnast med hjälp av bland annat diagnostiskt ultraljud. I samråd med axelkirurg som finns på plats beslutas om åtgärd som Rehabiliteringsträning, injektion eller rehabiliteringsträning.

Detta är ett samarbete mellan Örebro Rehabcentrum och Region Örebro län, Ortopedkliniken. Mottagningen bedrivs i Örebro Rehabcentrums lokaler men sköts av Region Örebro län. Har du frågor kring ditt besök kan du kontakta Ortopedkirurgiska kliniken, telefon 0586-662 38, telefontid måndag – torsdag 7.45 – 9.00, fredag 7.45 – 8.30.

Spelklar

Du som är licensierad fotbolls-, innebandy- eller basketspelare och skadat dig under träning eller match kan få rådgivning eller boka sjukgymnastbesök genom tjänsten spelklar.

Spelklar är ett samarbete mellan Svenska Fotbollsförbundet/Svenska Innebandyförbundet/Svenska Basketbollförbundet, Folksam och Örebro Rehabcentrum.

Klicka här för att läsa mer!

Arbete mot Doping

ÖRC har en antidoping policy vilket innebär att vi tar avstånd mot all form av doping och andra prestationshöjande produkter.

Vi samarbetar med PRODIS (Prevention av doping i Sverige) som är ett nationellt samverkansprojekt som arbetar med att förebygga användandet av anabola androgena steroider och andra dopingpreparat.

Alla anställda på ÖRC har utbildning inom området.